Wie is David van Meurs?

Sifu/trainer/coach bij vM Wingchun;

Hier zal ik in het kort wat uitleg geven over mijn persoon;

Hoe ik met Wingchun in aanraking ben gekomen;

En hoe ik uiteindelijk heb besloten om zelf les te gaan geven.Mijn Wingchun reis begon in het jaar 2000. Waar ik door het zien van een demonstratie verknocht raakte aan Wingchun. Deze demonstratie werd gegeven door twee heren uit Zaandam welke één daarvan training had genoten in Duitsland (Leung Ting lineage). In deze demonstratie lieten zij de basis vorm Sil Nim Tao zien (letterlijk vertaald klein idee). Toendertijd zag dit er erg vreemd uit, "een raar dansje". Echter was mijn interesse gewekt en heb ik besloten les van hem te nemen.

Deze heren uit Zaandam hadden twee leraren welke destijds in Nederland Wingtsun/Wingtjun vertegenwoordigde. Zij hebben op mij een grote indruk achter gelaten over hun grote kennis en hun toepassing van het WingTsun systeem. Helaas werd er besloten door één van de heren uit Zaandam om minder les te gaan geven en werd de school overgenomen door een andere leraar WingTsun, welke twee passies had Wingtsun en Escrima. Ik heb hier in totaal tien jaar Wingtsun getraind en één jaar Escrima. De reden waarom ik hier ben vertrokken is tweeledig: mijn grote voorliefde voor Wingchun en dat het animo voor Escrima de boventoon voerde. Ik ben zeer dankbaar voor deze tijd omdat o.a. zij mij geholpen hebben om mij goed op de rails te zetten in mijn reis in deze kunst.

 

Er zijn veel manieren hoe Wingchun geschreven wordt. De reden hiervan is lineages of merknamen gegeven, naar mijn kennis is het origineel WingChun, maar omdat de afkorting WC ook een andere aanduiding heeft, is er in China voor gekozen dit Ving Tsun te noemen.

 

Voorbeelden zijn:

  • Wing Chun;
  • Ving Tsun;
  • Wing Tsun;
  • Wing Tzun;
  • Wing Tjun;
  • Yong Chun;
  • Wingchun.

 

Inmiddels 10 jaar verder en een hoop mogen leren over de kunst, maar geen leraar meer. Na lang zoeken trof ik weer een goede leraar: Michael Yan Choi. Hij was in Nederland om een seminar te geven. Zijn Wingchun was anders dan dat ik tot nu toe had geleerd en ik heb hem gevraagd wat voor mij een logische vervolg stap zou zijn. Hij was van mening dat de vervolgstap het leren van de Wooden dummy vorm zou moeten zijn. Heden ten dagen, zeven jaar later, train ik onder hem. Hij voedt mij met veel stukjes van de puzzel waardoor ik langzamerhand één van de beheerders word van de blauwdruk van het Wingchun systeem. Echter kan je jezelf blijven verfijnen, er is altijd wel wat nieuws te leren. Omdat je de  kunst met de jaren verbeterd is dit echt iets  waar je je leven aan kan toewijden.

 

Michael Yan Choi heeft mij persoonlijk voorgesteld aan de zoon van Yip/Ip Man, Yip Ching/Ip Ching en aan Gary Lam. Al deze invloeden heb ik mij eigen gemaakt en zitten verwerkt in mijn systeem en komen voornamelijk van hun lineage. Deze blauw print heb ik opgedaan via wat mijn leraar, de seminars gegeven door Grootmeesters en mijn bezoeken aan Wingchun scholen in onder andere Hong Kong. Ik ben dan ook oprecht dankbaar aan iedereen die heeft bijgedragen aan mijn reis in deze kunst. Ik hoop dat ik deze mooie kunst nog vele jaren mag beoefenen om een (nog) beter begrip te krijgen en meer mensen mag introduceren in de mooie kung fu kunst die Wingchun heet.

 

Lesgeven:

Nadat ik alle vormen had geleerd en mijn begrip over Wingchun, na vele seminars, examens, training trips naar Hong Kong en privé lessen bij mijn Sifu (leraar), gegroeid is heb ik besloten mensen een inzicht te geven in Wingchun kung fu. In eerste instantie in de privé sfeer onder andere aan vrienden en mensen die graag één op één les willen krijgen. Sinds 2016 ook klassikaal. Vooralsnog één keer per week, waar de doelstelling, in de toekomst, meerdere avonden zal bekleden. De uitleg zal per les/individu variëren van een bepaalde vorm tot diepere kennis.

 

Het is belangrijk in mijn lessen dat wij elkaar een beter begrip proberen te geven over de kunst. Natuurlijk ben ik hier leidend in, echter kan je van je trainingspartner een hoop leren. De opzet van mijn lessen is zo dat je doormiddel van de vormen en applicaties je eigen Wingchun gaat ontwikkelen dit wordt één keer per halfjaar wordt getoetst. Mits de student voldoet aan de eisen, ontvang zij/hij een diploma met bijbehorend t-shirt zodat de progressie goed in de gaten kan worden gehouden en waardoor de student met de tijd naar een hoger niveau kan bereiken in de Wingchun gevechtskunst.   © 2024 vMWingchun | Designed by WebdesignKVA